Kalkoengehaktschijf
Ingrediënten
-
7 kg Kalkoen snippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen
-
3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen.
-
14 gram Keukenzout
-
2 gram Witte peper
-
1 gram Foelie
-
¼ gram Kardemom
-
¼ gram Kerrie
-
1 Ei
-
150 gram Champignons fijngesnipperd
-
Kleurbehoudend middel, gegevens verpakking aanhouden
-
7 kg Kalkoen snippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen,
-
3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen.,
-
14 gram Keukenzout,
-
2 gram Witte peper,
-
1 gram Foelie,
-
¼ gram Kardemom,
-
¼ gram Kerrie,
-
1 Ei,
-
150 gram Champignons fijngesnipperd,
-
Kleurbehoudend middel, gegevens verpakking aanhouden
Benodigheden
- Ronde hamburgervorm
- Groen/wit paneermeel (verhouding 5 gram peterselie op 1000 gram blank paneermeel
Bereiding
-
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De kalkoen grondstoffen draaien we eerst door de 10 mm plaat, mengen alle kruiden en hulpstoffen er onder en draaien het af door de 3 mm plaat, goed namengen tot er een lichte binding is verkregen.
-
Met een ijsknijper vormen we balletjes van 50 gram per stuk.
-
Rol de balletjes door het groen/wit paneermeel.
-
Afpersen in de ronde hamburgervorm.
-
Tussen 2 schijfjes 15 gram kruiden smeerkaas smeren.
-
Het geheel nogmaals licht samen persen in de ronde hamburgervorm.
-
Eventueel afgarneren met schijfjes kleine maïskolfjes. Presenteer deze kalkoen veka’s op schalen in de toonbank met een mooie garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schalen altijd goed gevuld zijn en dat er altijd een schone vleestang bij is. Half legen schalen verkopen niet.
-
Bekijk ook andere recepten