Europa steak met lichtgedroogde rauwe ham

Ingrediënten

  • 1 kg  Winkelklaar gekruid gehakt
  • 400 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham (in schilfers of door de 3 mm plaat gemalen)
  • 60 gram  Pijnboompitten
  • 15 gram  Rinse appelstroop
  • 100 ml Room Culinair (*van Campina professioneel: deze room bint, geeft een romige smaak en schift niet)
  • 1 kg  Winkelklaar gekruid gehakt,
  • 400 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham (in schilfers of door de 3 mm plaat gemalen),
  • 60 gram  Pijnboompitten,
  • 15 gram  Rinse appelstroop,
  • 100 ml Room Culinair (*van Campina professioneel: deze room bint, geeft een romige smaak en schift niet)

Benodigheden

  • Ronde en ovale burgervorm (voor steaks)

Bereiding

  • Weeg alle grond - en hulpstoffen nauwkeurig af.

  • Meng ham, pijnboompitten, appelstroop en room culinair goed door het gehakt tot er een goede binding is verkregen. Met een ijsknijper bolletjes maken van ± 100 gram en deze in de burgervorm tot steaks vormen. Eventueel de randen met een decoratiemix afgarneren.

  • Nodig voor Europa steaks: 4 eetlepels olie of 50 gram boter of margarine. Bereiding: verhit olie of boter in een koeken - of braadpan tot het schuim van de boter wegtrekt of de olie heet is. De steaks aan beide zijden bruin braden (keren tussen twee lepels). Leg de deksel schuin op de pan en laat de steaks in ca. 15 tot 20 minuten gaar worden; af en toe keren. Controleer of ze gaar zijn: wanneer men er met een lepel op drukt moet er net nog wat vocht uitkomen. Leg de steaks op een voorverwarmde schaal. Roer desgewenst een scheutje tomatenketchup, tomatenpuree of mosterd door de jus en laat de jus heel even inkoken. Giet een weinig van deze jus over de steaks. De rest van de jus op tafel zetten. De steaks kan men serveren met allerlei groentesoorten en gekookte, gebakken of gefrituurde aardappelen. Ook bij stamppotten en gerecht met peulvruchten smaken deze steaks.

Terug naar boven