Gevulde schnitzel van haaskarbonade
Gevulde schnitzel van haaskarbonade
Ingrediënten
-
20 stuks winkeklare lapjes rib of haaskarbonade van 125 gram, open snijden als cordon bleu.
-
350 gram Gekookte schouder ham,in heel kleine blokjes
-
350 gram Allgäuer Emmentaler, in heel kleine blokjes
-
400 gram Uien, heel kleine blokjes, licht aangebakken
-
10 gram Bieslookrolletjes
-
10 gram Verse peterselie, fijngehakt
-
1 snufje Zout uit de molen
-
1 snufje Peper uit de molen
-
1 Flinke scheut olijfolie
-
200 gram Bloem
-
10 Eieren of doorhaalwit
-
400 gram Blank paneermeel
-
100 gram Gedroogde chilirolletjes Houten cocktailprikkers
-
20 stuks winkeklare lapjes rib of haaskarbonade van 125 gram, open snijden als cordon bleu.,
-
350 gram Gekookte schouder ham,in heel kleine blokjes,
-
350 gram Allgäuer Emmentaler, in heel kleine blokjes,
-
400 gram Uien, heel kleine blokjes, licht aangebakken,
-
10 gram Bieslookrolletjes,
-
10 gram Verse peterselie, fijngehakt,
-
1 snufje Zout uit de molen,
-
1 snufje Peper uit de molen,
-
1 Flinke scheut olijfolie,
-
200 gram Bloem,
-
10 Eieren of doorhaalwit,
-
400 gram Blank paneermeel,
-
100 gram Gedroogde chilirolletjes Houten cocktailprikkers
Bereiding
-
De uien in de olie lichtbruin aanbakken, met de kaasblokjes, hamblokjes, bieslook, peterselie, peper en zout goed vermengen zodat alles goed verdeeld is. Meng de gedroogde chilirolletjes met het paneermeel. Zet de opgeklopte eieren en het meel klaar.
-
Elke open gesneden cordon bleulapje met ca. 50 gram vulling vullen met een lepel. De opening met een houten cocktailprikker dicht maken.
-
Haal ze eerst door het meel, iets afkloppen, daarna door het opgeklopte ei en daarna door het chilirolletjes paneermeel. Het paneermeel goed aandrukken.
-
Presenteren op mooie schalen in de toonbank met prijs en naamaanduiding, laat uw klanten van tijd tot tijd eens proeven van dit heerlijke nieuwe gerecht.
-
5 á 10 minuten zachtjes om en om braden. In braadzak 15 tot 20 minuten in een oven van 150 graden Celsius. Voor het serveren heel lichtjes met citroensap besprenkelen.
-
Bekijk ook andere recepten