Kalkoenburgers met geroosterde pijnboompitten

Ingrediënten

  • 7 kg Kalkoen snippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen
  • 3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen.
  • 14 gram Keukenzout
  • 2 gram Witte peper
  • ½ gram Foelie
  • ½ gram Nootmuskaat
  • ¼ gram Kerrie
  • 50 gram Beschuitpaneermeel
  • 1 Ei
  • 0,5 gram Kippenbouillon poeder
  • 150 gram Geroosterde pijnboompitten
  • 2 gram Ge(vries)droogde bieslook
  • 1 gram Ge(vries)droogde peterselie Ronde hamburgervormGeel paneel
  • 7 kg Kalkoen snippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen,
  • 3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen.,
  • 14 gram Keukenzout,
  • 2 gram Witte peper,
  • ½ gram Foelie,
  • ½ gram Nootmuskaat,
  • ¼ gram Kerrie,
  • 50 gram Beschuitpaneermeel,
  • 1 Ei,
  • 0,5 gram Kippenbouillon poeder,
  • 150 gram Geroosterde pijnboompitten,
  • 2 gram Ge(vries)droogde bieslook,
  • 1 gram Ge(vries)droogde peterselie Ronde hamburgervormGeel paneel

Benodigheden

  • Ronde hamburgervorm
  • Geel paneer

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De kalkoen grondstoffen draaien we eerst door de 10 mm plaat, mengen alle kruiden en hulpstoffen behalve de pijnboompitten er onder en draaien het af door de 3 mm plaat, goed namengen tot er een lichte binding is verkregen. Maak balletjes van 120 gram per stuk, pers ze in de ronde hamburgervorm en afpaneren rondom met geel paneermeel, nog even aanpersen. Afgarneren met toefje peterselie en kleine reepjes tomaat.

  • Presenteer deze kalkoen veka’s op schalen in de toonbank met een mooie garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schalen altijd goed gevuld zijn en dat er altijd een schone vleestang bij is. Halflege schalen verkopen niet.

Terug naar boven