Voorbereiding; schil de asperges. Bewaar ze in een pan met ruime hoeveelheid koud water.Laat de gewassen aspergeschillen en de afsnijdsels trekken in een pan met een ruime hoeveelheid kokend water. Zeef het kookvocht. Bereiding: breng het kookvocht met de suiker en het zout aan de kook in een wijde pan. Leg de asperges in de pan, met de koppen in dezelfde richting. Breng het vocht weer aan de kook. Kook de asperges op een laag vuur, met het deksel op de pan, gaar (15 - 30 minuten, afhankelijk van de dikte). Prik met een vork in het onderste deel van de asperges om te voelen of ze gaar of beetgaar zijn. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan, laat ze even uitdruipen op een dubbelgevouwen doek. De asperges voor de productie koud en zo droog mogelijk verwerken. De koude asperges wordt voor verwerking in het product gepureerd in keukenmachine of kleine cutter.
Alle ingrediënten nauwkeurig afwegen
Rauwe ham in dunne schilfers snijden
Asperge, ham en alle overige ingrediënten door het gehakt mengen tot er een goede verdeling en binding is.
Met ijsknijper bolletjes maken van 100 á 125 gram ei in een tartaarvorm aandrukken.
Afgarneren met een toefje verse peterselie.