Maak eerst de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Verhit de margarine in een stoofpan en fruit hierin uien paprika ca. 5 minuten.
Doe de vegetarische blokjes in een bak en meng het ui-paprikamengsel samen met 100 gram tomatenketchup (niet met de handen mengen maar met gereedschap).
Vet de ovenschaal in met margarine.
Schep de helft van het vegetarische mengsel in de ingevette ovenschalen en verdeel hierover de uitgelekte maïskorrels. Schep de andere helft van het vegetarische mengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Roer in een roerkom de zure room, 25 gram tomatenketchup, 125 gram geraspte oude kaas en de tacokruidenmix door elkaar en doe er tot slot de verkruimelde tortillachips door.
Verdeel het roommengsel over het vegetarische mengsel, verdeel (75 gram) hele tortillachips erover en bestrooi het geheel met (125 gram) geraspte oude kaas.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 150°C ca. 20 minuten tot de kaas goud bruin is. En een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt.
Het gerecht dan snel afkoelen. Meteen daarna in de koelcel plaatsen en goed laten doorkoelen. Presenteer deze Zuid-Amerikaanse tortillachipsschotel in de ovenschotel in de toonbank, zorg dat de randen goed schoon zijn, met prijs en naamaanduiding zet erbij dat dit een vegetarisch gerecht is. Presenteer daarnaast ook in oven - of magnetronbakjes met 1 vakjes (300 tot 400 gram).Het bakje in oven of magnetron plaatsen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. (Magnetron 700 W): folie inprikken, daarna verwarmen. Au Bain Marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: voorverwarmen op 180°C, in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet wel door en door verhit worden.