Sambhar India
Ingrediënten
-
20 gram Okra’s, schoongemaakte *(verwijder alleen de steelaanzet en was de okra’s onder koud stromend water)
-
Okra’s of oker is een tropisch product, een vingerdikke naar onder spits toelopende peulvrucht met een hoekige peul
-
450 gram Rode linzen, goed gewassen (ongekookt)
-
5 gram Kerriepoeder
-
2 gram Kurkuma, gemalen
-
450 gram Bloemkoolroosjes, geblancheerd diepvries
-
450 gram Witte radijs, geschild en in dikke plakken gesneden
-
150 gram Ui, schoongemaakte en in plakken gesneden
-
6 gram Zachte bruine suiker
-
10 gram Fijn zeezout
-
8 Tomaten, in vieren gesneden en ontveld
-
2 Rode paprika’s, ontpit in stukken gesneden rode paprika’s
-
4 teentjes Knoflook. uitgeperst
-
2 gram Mosterdpoeder
-
2 gram Cayennepeper
-
2 gram Komijnpoeder
-
20 gram Okra’s, schoongemaakte *(verwijder alleen de steelaanzet en was de okra’s onder koud stromend water),
-
Okra’s of oker is een tropisch product, een vingerdikke naar onder spits toelopende peulvrucht met een hoekige peul,
-
450 gram Rode linzen, goed gewassen (ongekookt),
-
5 gram Kerriepoeder,
-
2 gram Kurkuma, gemalen,
-
450 gram Bloemkoolroosjes, geblancheerd diepvries,
-
450 gram Witte radijs, geschild en in dikke plakken gesneden,
-
150 gram Ui, schoongemaakte en in plakken gesneden,
-
6 gram Zachte bruine suiker,
-
10 gram Fijn zeezout,
-
8 Tomaten, in vieren gesneden en ontveld,
-
2 Rode paprika’s, ontpit in stukken gesneden rode paprika’s,
-
4 teentjes Knoflook. uitgeperst,
-
2 gram Mosterdpoeder,
-
2 gram Cayennepeper,
-
2 gram Komijnpoeder
Bereiding
-
Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna de ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
-
Zet linzen, kerriepoeder en kurkuma in een grote pan onder water en breng alles aan de kook. Laat de massa afgedekt pruttelen tot de linzen zacht zijn (ca. 20 minuten). Pas op dat ze niet uitdrogen. Pureer de linzen met een staafmixer en voeg daarna de okra’s, bloemkoolroosjes, radijs, ui, en bruine suiker toe. Voeg zoveel water toe dat de massa de consistentie van een dikke soep heeft, breng die massa aan de kook en laat die opnieuw pruttelen – op een zeer laag pitje – tot de groenten zacht zijn (in ca. 15-20 minuten). Voeg dan zeezout, knoflook, cayennepeper, mosterdpoeder en komijnpoeder toe en roer die erdoor. Daarna gaan tomaat en rode paprika er bij. Laat de massa snel afkoelen op een koele plaats en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.
-
Presenter dit product in stenen bakken met een aanduiding erbij dat het een vegetarisch gerecht is (en geef er een ‘smaakrichting’ bij en de belangrijkste bestanddelen). Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven – of magnetronbakjes (met 1 vakje)
-
- Magnetron: magnetron 700 W, folie van bakjes inprikken, daarna verwarmen- Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: oven voorverwarmen op 180º C, in bakje, pannetje of ovenschoten 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.
-
Bekijk ook andere recepten