Hartige groenteschotel

Ingrediënten

  • 1 kg Vegetarische vleesvervanger naar keuze, in blokjes gesneden
  • 200 gram Gesnipperde uien
  • 2 blokjes Groentebouillon, verkruimelen (in de handel te koop)
  • 800 gram Appels, geschild en geraspt
  • 150 gram Tomatenpuree
  • 800 gram Winterwortel, geraspt
  • 6 dl Water
  • 60 ml Witte - wijnazijn
  • 10 gram Mosterdpoeder
  • 2 gram Oregano
  • 2 gram Komijn
  • 5 gram Bruine suiker
  • 30 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 50 ml Plantaardige olie
  • 1 kg Vegetarische vleesvervanger naar keuze, in blokjes gesneden,
  • 200 gram Gesnipperde uien,
  • 2 blokjes Groentebouillon, verkruimelen (in de handel te koop),
  • 800 gram Appels, geschild en geraspt,
  • 150 gram Tomatenpuree,
  • 800 gram Winterwortel, geraspt,
  • 6 dl Water,
  • 60 ml Witte - wijnazijn,
  • 10 gram Mosterdpoeder,
  • 2 gram Oregano,
  • 2 gram Komijn,
  • 5 gram Bruine suiker,
  • 30 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 50 ml Plantaardige olie

Bereiding

  • Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • De olie in een diepe (stoof)pan met antiaanbaklaag verhitten.

  • De verkruimelde bouillonblokjes, ui , appel en wortel toevoegen.

  • Alles al roerende 10 minuten bakken.

  • De tomatenpuree met het water mengen en daarna alle ingrediënten, behalve de vegetarische vleesvervanger

  • Goed roeren, de pan even afdekken en de inhoud 4 minuten laten koken, proef of de groenten voldoende gaar zijn.

  • De vegetarische vleesvervanger blokjes erbij doen en alles met deksel op de pan 2 - 3 minuten laten sudderen.

  • Het gerecht  dan snel afkoelen, af en toe roeren. Meteen daarna in de koelcel plaatsen en goed laten doorkoelen. Presenteer deze vegetarische hartige groenteschotel in zwarte of witte stenen bakken met prijs en naamaanduiding zet erbij dat dit een vegetarisch gerecht is. Dit gerecht in combinatie met gekookte rijst smaak heerlijk, presenteer daarom bij dit gerecht gekookte rijst. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven - of magnetronbakjes met 2 vakjes in het grootte de hartige groenteschotel en in het kleinste de gekookte rijst.- Au Bain Marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: voorverwarmen op 180°C, in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet wel door en door verhit worden. 

Terug naar boven