Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Kook de aardappels in een weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Verhit wat margarine in een braadpan en fruit daarin de uien lichtgeel. Voeg noten en kerriepoeder toe en laat deze even meebakken.
Voeg de preiringen toe, zout en de peper en laat ze een paar minuten meebakken.
Voeg tot slot de blokjes kaas toe en bak deze ook even mee.
Verhit een beetje melk in een steelpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Roer er een klontje margarine door.
Schep het preimengsel door de puree dat alles goed verdeeld is.
Laat de kant-en-klare stamppot prei met noten en kaas afkoelen en daarna in de koelcel doorkoelen. Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Smelt de margarine in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui. Voeg het meel toe en scheutjes voor scheutje de bouillon. Roer alles goed door tot een gladde saus is ontstaan. Laat de saus even goed doorkoken. Voeg de mosterd toe, alsmede de suiker en het citroensap. Roer nog eens door. Laat de kant-en-klare mosterdsaus afkoelen en daarna in de koelcel doorkoelen. Presenteer deze kant-en-klare stamppot prei met noten en kaas, met de mosterdsaus er apart bij in zwarte of witte stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels.
Presenteer; het product daarnaast ook in oven- of magnetronbakjes met 2 vakjes. Vul in het grootste vakje 300 tot 400 gram kant-en-klare stamppot prei met noten en kaas en in het kleinste vakje kant-en-klare mosterdsaus. Geef een opwarmadvies mee aan uw klant. Het bakje in oven of magnetron plaatsen volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Magnetron ( 600 W): folie inprikken, daarna verwarmen.au bain-marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Het gerecht moet wel door en door verhit worden.