Maak de groente schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Spoel de linzen af onder koud stromend water en laat ze heel goed uitlekken.
Verhit (40 gr.) margarine in een braadpan en bak de vegetarische blokjes daarin rondom bruin. Neem de stukjes uit de pan en houd ze apart.
Doe (40 gr.) margarine in de braadpan. Fruit daarin uien en geperste knoflook. Voeg de linzen toe en laat ze even meebakken.
Voeg al roerend de tomatenpuree toe. Schenk de groentebouillon erbij het zout, de peper en de cayennepeper toe. Laat de massa ca. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de lente-uitjes toe en laat deze ca. 10 minuten zachtjes meekoken.
Voeg aan het eind van de kooktijd de aangebakken vegetarische(blokjes) toe
Het gerecht dan snel afkoelen, af en toe roeren. Meteen daarna in de koelcel plaatsen en goed laten doorkoelen. Presenteer deze eenpansmaaltijd in zwarte of witte stenen bakken met prijs en naamaanduiding zet erbij dat dit een vegetarisch gerecht is. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven - of magnetronbakjes met 1 vakjes (300 tot 400 gram ).Het bakje in oven of magnetron plaatsen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. - Magnetron (700 W): folie inprikken, daarna verwarmen.- Au Bain Marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: voorverwarmen op 180°C, in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet wel door en door verhit worden.