Goulash Hongarije

Ingrediënten

  • 60 ml Olijfolie
  • 200 gram Uien, gesnipperde
  • 700 gram Winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 350 gram Pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
  • Pastinaak: nauw verwant aan de winterpeen; is minder stevig van textuur en is ook zoeter van smaak dan winterwortel; pastinaak wordt hetzelfde schoongemaakt als winterwortel
  • 700 gram Vegetarische vleesvervanger naar keuze, in blokjes gesneden
  • 10 gram Hongaarse paprikapoeder
  • 800 gram Tomaten uit blik
  • 90 gram Tomatenpuree
  • 5 gram Karwijzaadjes
  • 1,2 liter Groentebouillon (van Vetara groentebouillon, bereiding volgens aanduiding op de verpakking)
  • 400 gram Aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 10 gram Fijn zeezout
  • 5 gram Zwarte peper
  • 400 ml Crème fraîche of sojaroom
  • 60 ml Olijfolie,
  • 200 gram Uien, gesnipperde,
  • 700 gram Winterwortel, geschild en in blokjes gesneden,
  • 350 gram Pastinaak, geschild en in blokjes gesneden,
  • Pastinaak: nauw verwant aan de winterpeen; is minder stevig van textuur en is ook zoeter van smaak dan winterwortel; pastinaak wordt hetzelfde schoongemaakt als winterwortel,
  • 700 gram Vegetarische vleesvervanger naar keuze, in blokjes gesneden,
  • 10 gram Hongaarse paprikapoeder,
  • 800 gram Tomaten uit blik,
  • 90 gram Tomatenpuree,
  • 5 gram Karwijzaadjes,
  • 1,2 liter Groentebouillon (van Vetara groentebouillon, bereiding volgens aanduiding op de verpakking),
  • 400 gram Aardappel, geschild en in blokjes gesneden,
  • 10 gram Fijn zeezout,
  • 5 gram Zwarte peper,
  • 400 ml Crème fraîche of sojaroom

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna de ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak ui, wortel en pastinaak tot ze gaar bruinen, in ca. 8 minuten. Voeg vegetarische blokjes, paprikapoeder, tomaat, tomatenpuree en karwijzaad toe. Roer alles 5 minuten boven een matig vuur. Voeg bouillon en aardappelen toe en meng de massa goed. Laat de massa pruttelen en laat het  30 minuten afgedekt op laag vuur staan of tot de aardappel zacht is, terwijl men zo nodig meer bouillon toevoegt. Voeg dan zout en peper toe en roer de crème fraîche of sojaroom erdoor en laat de massa zachtjes warm worden. Laat de massa snel afkoelen op een koele plaats en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenter dit product in stenen bakken met een aanduiding erbij dat het een vegetarisch gerecht is (en geef er een ‘smaakrichting’ bij en de belangrijkste bestanddelen). Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven – of magnetronbakjes (met 1 vakje)

  • - Magnetron: magnetron 700 W, folie van bakjes inprikken, daarna verwarmen- Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: oven voorverwarmen op 180º C, in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven