Maak de groenten schoon en verklein ze zoals hierboven is aangegeven. Weeg daarna de ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
De ui in hete olie glazig fruiten. Voeg de vegetarische blokjes (tofu) toe en roer ze om tot ze lichtbruin en door en door warm zijn. Voeg daarna de overige ingrediënten – behalve de kidneybonen – toe en roer alles goed door elkaar. Breng de massa aan de kook en laat die 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer daarna de bonen erdoor en laat nog 10 minuten koken tot de rijst zacht is. Voeg zo nodig een heel weinig water toe, zodat de bonen niet aan de rijst gaan kleven. Laat de massa snel afkoelen op een koele plaats en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.
Presenter dit product in bakken met een aanduiding erbij dat het een vegetarisch gerecht is (en geef er een ‘smaakrichting’ bij en de belangrijkste bestanddelen). Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven – of magnetronbakjes (met 1 vakje)
- Magnetron: magnetron 700 W,folie van bakjes inprikken, daarna verwarmen- Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: oven voorverwarmen op 180º C, in bakje, pannetje of ovenschoten 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.