Rijst met bonen, uit het Caribische gebied

Ingrediënten

  • 150 gram Fijngehakte ui
  • 60 ml Olijfolie
  • 500 gram Tofu. in zeer kleine blokjes gesneden (of andere vleesvervanger)
  • 2 Gesnipperde kleine Spaanse pepers, schoongemaakt en van pitjes ontdaan
  • 400 gram Kleingehakte tomaat
  • 1200 ml Kokosmelk
  • 700 gram Droge rijst (ongekookt) (Neem bij voorkeur rijst die veel vocht opneemt en toch stevig blijft, bijvoorbeeld Arborio rijst; geen rijst die papperig wordt.)
  • 500 gram Uitgelekte kidneybonen uit blok
  • 20 gram Fijn zeezout
  • 10 gram Zwarte peper
  • 150 gram Fijngehakte ui,
  • 60 ml Olijfolie,
  • 500 gram Tofu. in zeer kleine blokjes gesneden (of andere vleesvervanger),
  • 2 Gesnipperde kleine Spaanse pepers, schoongemaakt en van pitjes ontdaan,
  • 400 gram Kleingehakte tomaat,
  • 1200 ml Kokosmelk,
  • 700 gram Droge rijst (ongekookt) (Neem bij voorkeur rijst die veel vocht opneemt en toch stevig blijft, bijvoorbeeld Arborio rijst; geen rijst die papperig wordt.),
  • 500 gram Uitgelekte kidneybonen uit blok,
  • 20 gram Fijn zeezout,
  • 10 gram Zwarte peper

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en verklein ze zoals hierboven is aangegeven. Weeg daarna de ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • De ui in hete olie glazig fruiten. Voeg de vegetarische blokjes (tofu) toe en roer ze om tot ze lichtbruin en door en door warm zijn. Voeg daarna de overige ingrediënten – behalve de kidneybonen – toe en roer alles goed door elkaar. Breng de massa aan de kook en laat die 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer daarna de bonen erdoor en laat nog 10 minuten koken tot de rijst zacht is. Voeg zo nodig een heel weinig water toe, zodat de bonen niet aan de rijst gaan kleven. Laat de massa snel afkoelen op een koele plaats en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenter dit product in bakken met een aanduiding erbij dat het een vegetarisch gerecht is (en geef er een ‘smaakrichting’ bij en de belangrijkste bestanddelen). Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer daarnaast ook in oven – of magnetronbakjes (met 1 vakje)

  • - Magnetron: magnetron 700 W,folie van bakjes inprikken, daarna verwarmen- Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken.- Oven: oven voorverwarmen op 180º C, in bakje, pannetje of ovenschoten 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven