Groentepasteitjes
Ingrediënten
-
250 gram Champignons, afgeborsteld en in plakjes gesneden
-
250 gram Uien, in reepjes gesneden( zijn ca. 5 middelgrote uien)
-
250 gram Prei schoongemaakt en in reepjes gesneden
-
250 gram Winterwortel, geschrapt en in reepjes gesneden
-
250 gram Fijngesneden savooienkool
-
5 teentjes Knoflook, geperst
-
50 gram Bloem
-
6 gram Kerriepoeder
-
½ liter Groentebouillon (bijv. Knorr carte Blanche* Heldere Groentefond 15 g per liter water)
-
10 gram Keukenzout
-
3 gram Witte peper
-
20 Diepvries bladerdeegplakjes (Banquet d’ Or) 13 x13 cm
-
120 ml Olie, om in te bakken
-
250 gram Champignons, afgeborsteld en in plakjes gesneden,
-
250 gram Uien, in reepjes gesneden( zijn ca. 5 middelgrote uien),
-
250 gram Prei schoongemaakt en in reepjes gesneden,
-
250 gram Winterwortel, geschrapt en in reepjes gesneden,
-
250 gram Fijngesneden savooienkool,
-
5 teentjes Knoflook, geperst,
-
50 gram Bloem,
-
6 gram Kerriepoeder,
-
½ liter Groentebouillon (bijv. Knorr carte Blanche* Heldere Groentefond 15 g per liter water),
-
10 gram Keukenzout,
-
3 gram Witte peper,
-
20 Diepvries bladerdeegplakjes (Banquet d’ Or) 13 x13 cm,
-
120 ml Olie, om in te bakken
Bereiding
-
Maak de groeten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg alle grondstoffen en ingrediënten nauwkeurig af.
-
Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten ca. 25 minuten. Pers de teentjes knoflook erboven uit en bak ze even mee. Roer de bloem en de kerriepoeder erdoor. Laat het mengsel even pruttelen. Neem de pan van het vuur en schenk de groentebouillon erbij. Breng de massa al roerend aan de kook en laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken voeg zout en peper toe en laat de massa afkoelen.
-
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de werktafel ontdooien. Verdeel het groentemengsel over 10 plakjes bladerdeeg en laat daarbij 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met water. Leg de resterende plakjes bladerdeeg over het groentemengsel. Druk de randen goed op elkaar.
-
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een bakplaat of bakrooster met bakpapier, leg hierop de pasteitjes en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten bakken tot de gewenste goudgele kleur is verkregen.
-
De consument kan de vegetarische groentepasteitjes in een magnetron of in de voorverwarmde oven (5 minuten bij 200°C) verwarmen tot het deeg krokant is.
-
Bekijk ook andere recepten