Kook de macaroni in 10-12 minuten al dente (beetgaar) in kokend water met snufje zout. Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui enkele minuten. Voeg achtereenvolgens prei, paprika en winterwortel toe en laat alles even meebakken. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de marjolein, kerrie- en paprikapoeder en de peper toe. Laat alles ca. 10 minuten pruttelen. Voeg dan de uitgelekte macaroni en de tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht door en door warm worden. Roer de room erdoor. Laat de kant-en-klare macaronischotel afkoelen en daarna in de koelcel doorkoelen.
Presenteer deze kant-en-klare macaronischotel in zwarte of witte stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het product daarnaast ook in oven- of magnetronbakjes met 1 vakjes. Vul in het vakje 400 tot 500 gram kant-en-klare macaronischotel. Geef een opwarmadvies mee aan uw klant.
Het bakje in oven of magnetron plaatsen volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Magnetron ( 600W): folie inprikken, daarna verwarmen.Au bain-marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Het gerecht moet wel door en door verhit worden