Ei-prei paté

Ingrediënten

  • 140 gram Margarine
  • 700 gram Prei, in dunne ringen gesneden
  • 16 Hard gekookte eieren, gepeld en in stukjes gesneden
  • 50 gram  Diepvries fijngehakte peterselie
  • 50 gram  Milde mosterd
  • 100 gram Geraspte belegen kaas Paté vormen van ca. 1 kg, of potdichte darmen kaliber 80plastic folie
  • 140 gram Margarine,
  • 700 gram Prei, in dunne ringen gesneden,
  • 16 Hard gekookte eieren, gepeld en in stukjes gesneden,
  • 50 gram  Diepvries fijngehakte peterselie,
  • 50 gram  Milde mosterd,
  • 100 gram Geraspte belegen kaas Paté vormen van ca. 1 kg, of potdichte darmen kaliber 80plastic folie

Bereiding

  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Kook de eieren, pel ze en snijd ze in stukjes. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Bekleed de pâtévorm met plastic folie.

  • Smelt de helft van de margarine in een braadpan, voeg de prei toe en stoof de groente op een laag vuur, al roerend, in ca. 15 minuten zacht. Doe de rest van de margarine in de braadpan en laat deze smelten. Voeg al roerend de stukjes ei en de ontdooide peterselie toe. Neem de braadpan van het vuur en roer de mosterd en geraspte kaas door het preimengsel. Doe het mengsel in een patévorm en druk goed/stevig aan, of stop het mengsel stevig in een darm. Plaats de patévorm/darm in de koelcel tot de paté stevig is geworden.

  • Presenteer deze vegetarische eier - preipâté in de vorm of gestort op een schaal of in niet te dunne plakken gesneden in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schaal altijd schoon is en dat er een tang bij is. Laat uw klanten eens proeven van dit nieuw vegetarische gerecht uit eigen keuken.

Terug naar boven