Varkensoesters

Ingrediënten

  • varkensoesters
  • peper en zout1 theelepel mosterdblik abrikozen1 ui1,5 dl witte wijn1 theelepel maizenaboter
  • 1 theelepel mosterd
  • blik abrikozen
  • 1 ui
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 theelepel maizena
  • boter
  • varkensoesters,
  • peper en zout1 theelepel mosterdblik abrikozen1 ui1,5 dl witte wijn1 theelepel maizenaboter,
  • 1 theelepel mosterd,
  • blik abrikozen,
  • 1 ui,
  • 1,5 dl witte wijn,
  • 1 theelepel maizena,
  • boter

Bereiding

  • Bestrooi de oestertjes met peper en zout en strijk ze in met de mosterd. Neem geen al te scherpe mosterd want dat beïnvloedt de smaak negatief. Gaar de biefstukjes in de boter. Onder voortdurend keren duurt dat ongeveer 8 minuten. Haal het vlees daarna uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Snipper de ui en fruit deze ongeveer 1 minuut waarna je de abrikozen toe kunt voegen. Schep alles goed door elkaar en giet de wijn erbij. Zet het vuur hoog en roer de aanbaksels in de pan los. Maak de maizena aan met water en bindt hiermee de saus. Dien de oesters op met de saus en de warme abrikozen. Serveer er gekookte rijst, broccoli, gekookte wortel of haricots verts bij. 

  • Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser Pinot Gris en Grauburgunder.

Terug naar boven