Varkenslever

Ingrediënten

  • 4 plakken van 150 gram varkenslever
  • zout en peper
  • bloem
  • boter of margarine
  • 150 gram gesneden ontbijtspek
  • 2 grote uien in ringen gesneden. 
  • 4 plakken van 150 gram varkenslever,
  • zout en peper,
  • bloem,
  • boter of margarine,
  • 150 gram gesneden ontbijtspek,
  • 2 grote uien in ringen gesneden. 

Bereiding

  • Laat de lever door de slager in dunne plakken snijden. Dat bakt mooier en dunne plakken zijn na het bakken wat steviger en dat vinden de meeste eters lekkerder. Spoel de lever goed af en dep de plakken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Doe de boter in de pan en leg de plakken erin zodra het schuim van de boter begint weg te trekken. Bak de lever om en om aan beide kanten langzaam gaar. De lever is gaar wanneer de plak stevig aanvoelt als je er op drukt. Haal de plakken uit de pan en bak in het achtergebleven vet het niet te dun gesneden ontbijtspek lekker knapperig en voeg daarna de uiringen toe. Bak door tot de ringen glazig zijn en verdeel alles over de lever. Serveer er gekookte aardappelen en bietjes bij. 

  • Spaanse Rioja, Pinot Noir van Oregon, jonge Merlot. 

Terug naar boven