varkenskarbonade in de oven

Ingrediënten

  • 4 karbonades of koteletten
  • 2 uien
  • 300 ml hotketchup
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 dl droge witte wijn 
  • 2 eetlepels gedroogde oregano 
  • 1 citroen in plakken
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 karbonades of koteletten,
  • 2 uien,
  • 300 ml hotketchup,
  • 1 dl ketjap manis,
  • 1 dl droge witte wijn ,
  • 2 eetlepels gedroogde oregano ,
  • 1 citroen in plakken,
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding

  • Leg de karbonades in een ovenvaste schaal en bedek ze met de in ringen gesneden uien. Maak een saus van de hotketchup, de witte wijn, de ketjap en de oregano en giet die over de uien en het vlees. Leg daar bovenop de dunne plakjes citroen en bestrooi alles met de bruine suiker. Om de smaken mooi door te laten trekken moeten de karbonades nu minimaal 1 uur marineren. Zet de gesloten ovenschaal daarna in de op 200°C voorverwarmde oven en gaar de karbonades in ongeveer 25 minuten. Serveren met gekookte rijst en een frisse zomersalade. 

  • Droge rosé uit de Provence, Côtes du Roussillon.

Terug naar boven