Abrikozen rollade

Ingrediënten

  • 750 gr varkensfilet 
  • 150 - 200 gr gewelde abrikozen 
  • 2 eetlepels appelstroop 
  • 1 eetlepel (Zaanse) mosterd 
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 ui 
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 1/8 liter slagroom 
  • Zout en peper
  • 750 gr varkensfilet ,
  • 150 - 200 gr gewelde abrikozen ,
  • 2 eetlepels appelstroop ,
  • 1 eetlepel (Zaanse) mosterd ,
  • 1 theelepel kaneelpoeder,
  • 1 ui ,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 1 dl zoete witte wijn,
  • 1/8 liter slagroom ,
  • Zout en peper

Bereiding

  • Steek de filet in de lengte en in het hart open en stop daarin de voorgeweekte abrikozen. Bind de filet op met een touwtje en sluit de uiteinden met een touwtje in de lengte of met satépennen. Roer in een schaaltje de appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar bestrijk de rollade daarmee rondom. Wrijf het mengsel er goed in dat geeft het beste resultaat. Bak de rollade rondom bruin en leg hem daarna in een braadzak waarbij je de schoongemaakte en in dunne plakken gesneden bleekselderij, de gesnipperde uit en de witte wijn toevoegt. Prik in de bovenkant van de braadzak enkele gaatjes.

  • Verwarm intussen de oven voor op circa 200°C en laat de rollade ongeveer 45 minuten garen in het midden van de oven. Na het garen haal je de rollade uit de oven en laat hem afgedekt enkele minuten staan. Roer de slagroom door het kookvocht en laat alles inkoken tot de saus gaat inbinden. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Serveer de saus apart bij de in plakken gesneden rollade. Heerlijk met puree en groenten naar smaak. 

  • Fruitige rode als bijv. (Cabernet-)Shiraz, Languedoc, La Mancha of Beaujolais rosé.

Terug naar boven