Varkensbuik met been

Ingrediënten

  • paar kilo varkensbuik met been 
  • Tip: Deze bereidingswijze is ook heel geschikt op een gesloten barbecue. 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd 
  • 4 verse takjes tijm 
  • 300 ml cider  
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels bruine suiker 
  • 1 citroen, gehalveerd 
  • grof zeezout 
  • vers gemalen peper
  • paar kilo varkensbuik met been ,
  • Tip: Deze bereidingswijze is ook heel geschikt op een gesloten barbecue. ,
  • 4 eetlepels olijfolie ,
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd ,
  • 4 verse takjes tijm ,
  • 300 ml cider  ,
  • 1 eetlepel Dijon mosterd,
  • 2 eetlepels bruine suiker ,
  • 1 citroen, gehalveerd ,
  • grof zeezout ,
  • vers gemalen peper

Bereiding

  • Laat de buik ruim voor het braden op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven op 200°C. Wrijf de buik in met een mengsel van olie, peper en zout. Leg het stuk vlees met het vel naar boven op de braadslee en sluit de oven. Zet na 30 minuten de temperatuur van de oven terug naar 160°C en laat de buik nog ongeveer een uur in de oven staan. Giet na dat uur het vet eraf en leg de knoflook, de tijm en de halve citroenen naast de buik in de slede. Giet de cider over het buikspek heen en smeer hem meteen in met een mix van mosterd en suiker. Zo wordt de korst lekker zoet. Plaats de buik weer terug in de oven en laat hem daar nog ongeveer 2 uur staan. Haal daarna de buik uit de oven en laat hem circa 20 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. 

  • Verschillende wijnen afhankelijk van de kruiding. Italiaanse Montepulciano, Shiraz uit Zuid-Afrika of Chili, Rosé Rode Pinotage, Australische Cabernet-Shiraz.

Terug naar boven