Cordon bleu

Ingrediënten

  • 4 wat dikkere varkensfiletlapjes
  • paneermeel 
  • 2 losgeklopte eieren
  • 100 g emmentaler kaas 45+
  • 4 plakken gekookte slagersachterham
  • 50 g boter
  • 4 wat dikkere varkensfiletlapjes,
  • paneermeel ,
  • 2 losgeklopte eieren,
  • 100 g emmentaler kaas 45+,
  • 4 plakken gekookte slagersachterham,
  • 50 g boter

Bereiding

  • Voeg aan het paneermeel het zout en de kruiden toe. Strooi het op een bord. Snijd nu de wat dikkere filetlapjes open. Net als een pitabroodje en sla ze, bedekt met een stuk folie, mooi plat. Bestrijk de binnenkant van de lapjes met het losgeklopte ei en vul ze met een plak kaas en een plak ham. Sluit de lapjes met een cocktailprikker en haal ze eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Wanneer de boter niet meer bruist gaan de cordon bleu's in de pan en worden ze om en om gegaard in ongeveer 10 minuten. Je kunt de cordon bleu's uiteraard ook kant en klaar kopen. 

  • Serveer de cordon bleu's met een frisse salade, plakjes tomaat en frieten of gebakken krieltjes.

  • Chardonnay uit Zuid-Amerika, Frankrijk of Zuid-Afrika.

Terug naar boven