Speklappen

Ingrediënten

  • speklapjes    
  • paprikapoeder 
  • kerriepoeder 
  • knoflookpoeder    
  • ketjap
  • peper en zout 
  • speklapjes    ,
  • paprikapoeder ,
  • kerriepoeder ,
  • knoflookpoeder    ,
  • ketjap,
  • peper en zout 

Bereiding

  • Vermeng de paprika, kerrie en de knoflookpoeder in gelijke hoeveelheden door elkaar en giet er een scheut ketjap bij. Maak er een papje van waarmee je de speklappen stevig insmeert. Bestrooi de speklappen daarna nog met wat extra peper en zout. Zet de lapjes geruime tijd in de koelkast zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Je hebt nu twee mogelijkheden. Bak de lapjes snel om en om in een koekenpan op hoog vuur of gril de speklappen op een hete barbecue. Dat kost ongeveer 10 minuten. Pas op voor vlammen want die heb je al snel door het uitlekkende vet. Verleg de lapjes dan naar de andere kant van het rooster of leg er een stuk aluminiumfolie onder. 

  • Beaujolais, Chardonnay, Californische Sauvignon Blanc.

Terug naar boven