Wrijf de rollade stevig in met de shoarmakruiden en wat olijfolie. Dat smeert beter. Doe een scheut olijfolie met de margarine in een braad- of stoofpan en braad de gemarineerde rollade om en om mooi bruin. Haal de rollade uit de boter en doe er een scheut warm water bij. Leg de rollade terug en laat deze op een laag vuurtje langzaam garen. Dat kost bij een gewone buikspekrollade circa 1,5 uur. Gaar in ieder geval tot een kerntemperatuur van circa 68-70°C. Varkensrollade mag namelijk niet rauw gegeten worden.
Op de barbecue moet de shoarmarollade indirect gegaard worden. Dat wil zeggen dat hij niet direct boven de hete kolen mag liggen, maar meer aan de zijkant en bij voorkeur in een gesloten barbecue. Kies ook hier voor de juiste kerntemperatuur.
Laat de rollade voor het eten eerst wat afkoelen anders laten de touwtjes moeilijk los en beschadigen de knapperige korst.
Beaujolais, Chardonnay, Californische Sauvignon Blanc of een pul bier.