Fricandeau uit de oven

Ingrediënten

  • 1000 g varkensfricandeau 
  • 2 takjes rozemarijn 
  • 2 takjes tijm 
  • 2 takjes oregano 
  • 100 g ontbijtspek
  • boter en/of olijfolie
  • 1000 g varkensfricandeau ,
  • 2 takjes rozemarijn ,
  • 2 takjes tijm ,
  • 2 takjes oregano ,
  • 100 g ontbijtspek,
  • boter en/of olijfolie

Bereiding

  • Leg de takjes kruiden op en tegen het vlees en bekleed het stuk vlees daarna met de plakjes ontbijtspek. Dan kan natuurlijk recht toe recht aan, maar je kunt het spek er ook overheen vlechten. Dat geeft een fraaie resultaat. Rol om het vlees een stuk slagerstouw zodat het spek mooi blijft zitten. Braad daarna de fricandeau in een pan rondom bruin. Wanneer dat gebeurt is braad je het vlees verder af in de oven op 180°C. Dat kost afhankelijk van het gewicht van de fricandeau ongeveer 30 tot 45 minuten af. Vraag wanneer je niet zeker bent van de bereidingstijd om advies bij jouw slager. Je kunt natuurlijk ook de kernthermometer gebruiken. Wanneer die een temperatuur tussen de 60­65°C aangeeft is het vlees goed. Haal de fricandeau uit de oven en snijd hem, na een minuutje of tien rust, in niet al te dunne plakken. Giet er er de eigen jus overheen. Fricandeau is heerlijk met gebakken aardappelen en bospaddenstoelen.

  • Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser Pinot Gris en Grauburgunder.

Terug naar boven