Pruimenfilet

Ingrediënten

  • 1 kg. varkensfilet (aan het stuk)
  • 2 appels 
  • 10 gedroogde pruimen 
  • 4 eetlepels pruimenjam 
  • 4 eetlepels vleesjus
  •  peper en zout.
  • boter
  • 1 kg. varkensfilet (aan het stuk),
  • 2 appels ,
  • 10 gedroogde pruimen ,
  • 4 eetlepels pruimenjam ,
  • 4 eetlepels vleesjus,
  •  peper en zout.,
  • boter

Bereiding

  • Laat de pruimen gedurende enkele uren weken in water met witte wijn. Snijd de appels in blokjes. Snijd met een mes over heel de lengte, in het hart van het vlees, een opening zodat hier de vulling in kan. Meng de appelblokjes en de pruimen en vul hiermee de varkensfilet. Druk vooral alles goed aan. Steek de uiteinden dicht met een houten prikker. Kruid het vlees met peper en zout en braad dit rondom goudbruin in een ruime ovenschaal. Zet de schaal in een op 200°C voorverwarmde oven en braad de filet gaar in ongeveer 20 - 30 minuten. Na het braden moet de rollade even rusten. Kook intussen de braadjus los met een scheut water en voeg de pruimenjam toe. Laat alles mooi inkoken. Serveer de rollade in plakken met gebakken aardappels en geef de saus er apart bij. 

  • Domaine du Fraisse Coteaux du Languedoc, Frankrijk.

Terug naar boven