Original Eisbein

Ingrediënten

  • Varkens bovenpoot of hips
  • 1 grote ui in stukken 
  • 2 teentjes knoflook in reepjes
  • 4 peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes verscheurd 
  • 4 geplette jeneverbessen 
  • 1/2 theelepeltje komijnzaadjes 
  • zout 
  • gemalen zwarte peper
  • Varkens bovenpoot of hips,
  • 1 grote ui in stukken ,
  • 2 teentjes knoflook in reepjes,
  • 4 peperkorrels,
  • 3 laurierblaadjes verscheurd ,
  • 4 geplette jeneverbessen ,
  • 1/2 theelepeltje komijnzaadjes ,
  • zout ,
  • gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Gaar de hips in warm water waaraan de bovenstaande ingrediënten zijn toegevoegd. Laat de hips op een zacht vuurtje garen. Zorg er wel voor dat het vlees helemaal onder de bouillon staat. Na ongeveer 2 uur is de varkens bovenpoot gaar en kan deze uit de bouillon genomen worden. Droog hem af en bak de poot in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende circa 3 kwartier mooi rondom bruin. Zorg er wel voor dat het zwoerd (vel) niet al te hard wordt dat komt de smaak niet ten goede.

  • Serveren met aardappelen, zuurkool en mosterd.

  • Kies voor een stevig biertje of een Duitse witte wijn.

Terug naar boven