Hamlappen

Ingrediënten

  • 3 tot 4 hamlappen 
  • peperzout 
  • 1 liter kippenbouillon
  • knoflookpoeder 
  • 3 grote uien in ringen
  • 1 paprika in reepjes
  • olijfolie en/of boter 
  • 3 tot 4 hamlappen ,
  • peperzout ,
  • 1 liter kippenbouillon,
  • knoflookpoeder ,
  • 3 grote uien in ringen,
  • 1 paprika in reepjes,
  • olijfolie en/of boter 

Bereiding

  • Kruid de hamlappen rondom met peper, zout en het knoflookpoeder. Bak de hamlappen daarna aan in boter en/of olijfolie. Wanneer ze mooi zijn gebruind voeg je ongeveer de helft van de (lauwwarme) bouillon toe. Laat het vlees daarna nog een kwartiertje doorbraden. Wanneer de jus goed kookt voeg je de rest van de bouillon toe terwijl je ondertussen de aanbaksels van de bodem los schraapt. Voeg nu de uien en de paprika toe en bak zachtjes door tot de uien en de paprika mooi zacht zijn. Haal de lappen uit de pan. Houd ze afgedekt warm en laat de jus al roerend mooi indikken. 

  • Serveren met gekookte aardappels en broccoli of bloemkool. 

  • Chianti, Rioja Reserva of een Duitse Riesling.

Terug naar boven