Verhit in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag de olie en/of de boter. Bestrooi de haasjes met wat zout en met de Provençaalse kruiden. Druk deze kruiden goed aan en schroei de varkenshaasjes op hoog vuur dicht. Rol ze goed om en om zodat ze rondom aangebraden zijn. Het dichtschroeien heeft als voordeel dat de sappen erin blijven. Om de haasjes te garen kun je uiteraard verder bakken in de koekenpan, maar met behulp van een oven wordt het eindresultaat vaak wat sappiger. Plaats het vlees dus in de voorverwarmde oven op 160°C en plaats de haasjes daarin gedurende ongeveer 15 minuten. Wanneer de kerntemperatuur 58°C bedraagt zijn de haasjes goed. Laat ze heel even nagaren in de aluminiumfolie en serveer ze dan meteen met aardappelpuree en een mooie salade.
Beaujolais, Pinot Noir, Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser en Grauburgunder.