Schil de asperges en kook ze in water met een beetje zout. Giet het water af en bak de asperges samen met de kruiden even aan in een koekenpan met wat olie en peper. Houd ze daarna warm.
Voor de Hollandaisesaus giet je het citroensap en de azijn in een kleine kom, voegt de eierdooiers toe. Daarna klop je alles met een garde mooi lobbig. Plaats de kom au bain-marie en roer tot de saus indikt. Voeg dan de boter beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren. Breng de saus op smaak met een snufje zout. Houd de saus warm.
Gepocheerde eieren maak je door wat water, in een kleine pan, aan de kook te brengen onder toevoeging van de azijn. Breek een ei in een kopje. Temper het vuur en roer het water tot er een draaikolkje ontstaat en giet daarin langzaam het ei. Kook dit voor 4 minuten en schep het er dan uit met een schuimspaan. Kook de andere eieren op dezelfde manier.
Rooster de sneetjes brood niet al te hard en besmeer ze met boter. Strooi er daarna wat peper op en beleg ze met twee plakjes Parmaham, een paar asperges en een gepocheerd ei. Maak jouw creatie af met een lepel hollandaise saus gegarneerd met tijm.
Droog, kruidige witte Incrocio Manzoni