Provençaalse filetrollade

Ingrediënten

  • varkens filetrollade
  • stukjes verse knoflook
  • zout
  • laurierblad 
  • Provençaalse kruiden
  • 5 dl witte wijn
  • 500 gram ontvelde tomaatplakken
  • 1 ui in ringen
  • gehakte peterselie
  • boter / olie
  • varkens filetrollade,
  • stukjes verse knoflook,
  • zout,
  • laurierblad ,
  • Provençaalse kruiden,
  • 5 dl witte wijn,
  • 500 gram ontvelde tomaatplakken,
  • 1 ui in ringen,
  • gehakte peterselie,
  • boter / olie

Bereiding

  • Vraag of jouw slager de rollade kruidt met Provençaalse kruiden. Steek thuis met een puntig mesje een paar gaatjes aan de buitenkant en steek daar een stukje knoflook in. Zet de rollade in een ruime kom met het laurierblad en giet de wijn er bij. Laat de rollade minstens een halve dag staan en keer hem regelmatig. Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan, droog het vlees af en bruin de rollade onder voortdurend draaien. Draai het vuur laag en gaar de rollade in ongeveer een uur. Het is wel nodig om het vlees regelmatig te bedruipen. Haal daarna het vlees uit de pan en fruit in de boter de uien en de plakken tomaat. Wanneer ze zacht zijn kan de massa fijn geroerd worden met een houten lepel. Breng de tomatenmassa op smaak met wat peper en zout en schep alles op een voorverwarmde schaal. Leg daarop het in dikke plakken gesneden vlees en garneer dat eventueel af met wat gehakte peterselie.

  • Droge rosé uit de Provence, Côtes du Roussillon.

Terug naar boven