Chorizorol

Ingrediënten

  • varkenslappen van de ham
  • chorizo
  • uiringen
  • basilicumblaadjes 
  • bak & braadkruiden
  •  zout
  • varkenslappen van de ham,
  • chorizo,
  • uiringen,
  • basilicumblaadjes ,
  • bak & braadkruiden,
  •  zout

Bereiding

  • Neem zachte varkenslappen van de ham en bestrooi deze met niet teveel bak- & braadkruiden en zout. Let op de hoeveelheid kruiden, want de chorizo is al pittig genoeg. Leg de lappen plat op het werkblad en leg er een laagje uiringen en enkele blaadjes basilicum op. Daarbovenop leg je een verse of een niet al te droge chorizo. Rol het geheel op en zet de rol vast met een touwtje of met satéprikkers. Bak vervolgens de rol in de koekenpan rondom bruin en laat hem daarna (afhankelijk van de dikte) nog een half uurtje doorgaren. Heerlijk bij rijst of gekookte aardappeltjes en tuinboontjes.

  • Kruidige en fruitige rode als Shiraz of Pinotage.

Terug naar boven