Boeren karbonade

Ingrediënten

  • karbonades
  • zout en gemalen peper
  • snufje vleeskruiden
  •  boter
  • karbonades,
  • zout en gemalen peper,
  • snufje vleeskruiden,
  •  boter

Bereiding

  • Wrijf de karbonaden in met zout en peper en bak ze rondom bruin in voldoende boter. De karbonades kunnen in de pan wanneer het schuim van de boter weg trekt. Gaar de karbonades op een zacht vuurtje gaar in ongeveer 20 minuten. De gaartijd wordt bepaald door de dikte van het vlees en mede door de aanwezige rand spek. Het lekkerst zijn de karbonades wanneer het spek lekker stevig is aangebakken. 

  • Heerlijk met friet en doperwtjes of op de boerentoer met losgeroerde jus waarin nog een paar uiringen zijn gebakken. Serveer er aardappels, boontjes, bloemkool, broccoli of witlof bij.

  • Beaujolais, Chardonnay, Californische Sauvignon Blanc, droge Rosé, Zuid-Afrikaanse Pinotage.

Terug naar boven