Zwijnsshaslick

Ingrediënten

  • 500 gr wildzwijnsvlees
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 6 eetlepels olijfolie 
  • snufje komijnpoeder 
  • 1 zoete rode/groene paprika
  • zout en peper
  • 500 gr wildzwijnsvlees,
  • 1/2 theelepel cayennepeper,
  • 1/2 theelepel paprikapoeder ,
  • 2 teentjes knoflook ,
  • 6 eetlepels olijfolie ,
  • snufje komijnpoeder ,
  • 1 zoete rode/groene paprika,
  • zout en peper

Benodigheden

  • houten of metalen spiezen

Bereiding

  • Maak een marinade van de olie, de uitgeperste knoflook en de overige kruiden. Meng alles goed door elkaar. Wrijf de zwijnsblokjes en/of reepjes stevig in met de marianade en laat de blokjes een paar uur in de koelkast staan. Dan trekken de verschillende kruiden goed in het vlees. Zet intussen de houten de satéprikkers in het water dan nemen ze vocht op en verbranden niet zo snel boven de hete kolen. 

  • Snijd de paprika in stukken. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met de paprika aan de prikkers. Grill het vlees op de barbecue om en om in een minuut of tien gaar. Het is gaar als het vlees mooi stevig aanvoelt. Bestrijk de spiezen regelmatig met de marinade dan blijft het vlees sappig. 

  • Pinot Noir (Bourgogne), Syrah, rode Bordeaux als Pomerol en Saint-Emilion, Hermitage, Italiaans rood als Brunello of Barolo. Een pul stevig bier kan natuurlijkook. 

Terug naar boven