Lamskebab

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt 
  • Zout
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • Kwart theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel oregano olijfolie 
  • 500 gram lamsgehakt ,
  • Zout,
  • 1 eetlepel gemalen komijn,
  • Kwart theelepel cayennepeper,
  • 1 theelepel gedroogde peterselie,
  • 1 theelepel oregano olijfolie 

Bereiding

  •  Meng de komijn, cayennepeper, peterselie, oregano en kneed dat met wat zout door het gehakt. Maak er lange frikandelvormige spiesjes van en smeer die licht in met wat olijfolie. Zowel vóór als tijdens het grillen.

  • Gril de spiezen op een licht ingevet barbecuerooster totdat het gehakt stevig aanvoelt. Prik na 6 tot 7 minuten even met een satépen in het gehaktstaafje. Wanneer er helder sap uitloopt is de lekkernij gaar. Draai tijdens het grillen de spiezen af en toe om en strijk er nog wat olie over. Serveer de spiezen met een pittig tzazikisaus en een komkommersalade.

  • Meritage, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Marechal Foch, Chancellor, Zinfandel, Côtes du Rhone.

Terug naar boven