Ananas saté

Ingrediënten

  • magere hamlappen
  • blikje ananas
  • 1 ui
  • 4 eetlepels pindakaas
  • sambal
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 theelepel serehpoeder
  • olie
  • magere hamlappen,
  • blikje ananas,
  • 1 ui,
  • 4 eetlepels pindakaas,
  • sambal,
  • 1 dl ketjap manis,
  • 1 theelepel serehpoeder,
  • olie

Bereiding

  • Snijd het vlees in kleine gelijke blokjes. Maak een marinade van ananassap, de ragfijn gesnipperde ui, de pindakaas, de sojasaus en de sereh. Leg de vleesblokjes in de marinade en laat ze minstens een uur staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Steek het vlees nu aan satéstokjes die een kwartiertje in water hebt voorgeweekt. Dan verbrande ze niet zo snel op de barbecue. Gril de saté's in tien minuten gaar. Verhit de marinade waaraan je de fijne ananasblokjes hebt toegevoegd en roer deze tot een mooie saus. Laat de saus een paar minuutjes doorkoken en voeg eventueel wat water toe wanneer deze te dik wordt. Bedek de saté's met de saus en serveer er atjar bij.

  • Rosé uit Zuid-Frankrijk, Australische Cabernet,Shiraz of Elzasser Pinot-gris of Gewürztraminer.

Terug naar boven