Kiptikka

Ingrediënten

  • Kipfilet, zonder vel, zenen en kraakbeen, in kleine, even grote blokjes gesneden
  • PER KILOGRAM KIPFILETBLOKJES
  • 10 ml vers citroensap
  • 150 ml naturel yoghurt
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 5 gr gemalen koriander
  • 1,5 gr gemalen kurkuma
  • 4,5 gr gemalen komijn
  • 4,5 gr paprikapoeder
  • 0,5 gr gemberpoeder
  • 0,5 gr cayennepeper
  • 15 gr mangochutney
  • Kipfilet, zonder vel, zenen en kraakbeen, in kleine, even grote blokjes gesneden,
  • PER KILOGRAM KIPFILETBLOKJES,
  • 10 ml vers citroensap,
  • 150 ml naturel yoghurt,
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt,
  • 5 gr gemalen koriander,
  • 1,5 gr gemalen kurkuma,
  • 4,5 gr gemalen komijn,
  • 4,5 gr paprikapoeder,
  • 0,5 gr gemberpoeder,
  • 0,5 gr cayennepeper,
  • 15 gr mangochutney

Benodigheden

  • IJzeren en houten pennen*
  • * houten pennen moeten 30 minuten in koud water geweekt worden.

Bereiding

  • Maak eerst alle groenten schoon en weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Leg de blokjes kipfilet in een schone bak, giet er het citroensap over meng het goed en laat 30 minuten staan (intrekken).Meng de ingrediënten voor de marinade. Giet de marinade over de kipfilet blokjes en laat die afgedekt in de koelcel 24 uur marineren. Rijg de blokjes kipfilet aan de pennen en leg ze in een bak om de overtollige marinade eraf te laten druipen.

  • Presenteer deze gemarineerde Kiptikka op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er een schone vleestang bij is en dat de schaal altijd schoon en goed gevuld is.

  • Kwast de kebab in met gesmolten boter en rooster de kebab ongeveer 3 minuten aan elke kant op een hete barbecue, liefst afgedekt. Keer ze regelmatig. Dien ze op als ze net gaar zijn, bestrooid met zout.

Terug naar boven