vlees/spek stick spiesen

Ingrediënten

  • Winkelklare varkensfricandeau,100% afgevliesd, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm gesneden.Dunne plakjes ontbijtspek.
  • 120 gram Bloem
  • 50 gram Keukenzout
  • 10 gram Witte peper
  • 5 gram Mosterdpoeder
  • 5 gram Dillepoeder
  • 5 gram Gemberpoeder
  • 5 gram Groentebouillonpoeder Alles zeer goed door elkaar mengen tot er een goede verdeling is verkregen.
  • 50 gram Droge kruidenmix (zie hierboven)
  • 40 gram Olijfolie of andere plantaardige olie
  • Kleine champignons 
  • Cherrytomaatjes
  • Winkelklare varkensfricandeau,100% afgevliesd, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm gesneden.Dunne plakjes ontbijtspek.,
  • 120 gram Bloem,
  • 50 gram Keukenzout,
  • 10 gram Witte peper,
  • 5 gram Mosterdpoeder,
  • 5 gram Dillepoeder,
  • 5 gram Gemberpoeder,
  • 5 gram Groentebouillonpoeder Alles zeer goed door elkaar mengen tot er een goede verdeling is verkregen.,
  • 50 gram Droge kruidenmix (zie hierboven),
  • 40 gram Olijfolie of andere plantaardige olie,
  • Kleine champignons ,
  • Cherrytomaatjes

Benodigheden

  • Satépennen 

Bereiding

  • De blokjes vlees mengen met de olie goed laten intrekken, daarna inwrijven met de kruidenmix goed aandrukken. De gemarineerde blokjes vlees inpakken in een plakje ontbijtspek(pakketje maken).

  • Achtereenvolgens aan een satépen rijgen: champignon, vleespakketje, cherrytomaatje, vleespakketje, champignon, vleespakketje en cherrytomaatje.

  • Presenteer deze vlees/spek stick spiesen in een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone vleestang bij is. Half lege schalen verkopen niet. 

Terug naar boven