Snijd het mager lamsvlees in blokjes van 2 á 2,5 centimeter en weeg vervolgens alle ingrediënten precies af.
Meng het citroensap met de ui, de gedroogde abrikozen, koriander, kurkuma, wijn, suiker, peper en zout, goed door elkaar. Voeg dan de blokjes vlees toe; en meng nogmaals. Laat het vlees minstens 2 uur marineren voor een uitgesproken smaak.
Na het marineren kunnen de spiesen klaargemaakt worden. Gebruik per spies drie lamsvleesblokjes en 2 gedroogde abrikozen. Rijg ze om en om aan de spiesen.
Serveer het gerecht in de toonbank op grote schalen. Zorg dat je de schaal altijd goed gevuld houdt, een halflege schaal is niet aantrekkelijk. Garneer de schaal met een paar gedroogde abrikozen en een plukje frisse knapperige sla.
De lamsvlees-abrikozenspies kan op de barbecue of op de grillplaat geroosterd worden. Draai ze om de 2 á 3 minuten om tot ze mooi bruin, maar nog wel mals zijn; totaal zal de spies 10 tot 15 minuten moeten bakken. Serveer de spies daarna direct.
Foto: ©Konstantin Kopachinsky/Shutterstock.com