Lamsvlees-abrikozenspiesen

Ingrediënten

  • Winkeklaar mals mager lamsvlees
  • 50 gedroogde abrikozen
  • 100 gram gesnipperde ui
  • 40 ml citroensap
  • 40 ml droge witte wijn
  • 15 gram keukenzout
  • 10 gram suiker
  • 3 gram zwarte peper
  • 2 gram koriander
  • 2 gram kurkuma
  • Winkeklaar mals mager lamsvlees,
  • 50 gedroogde abrikozen,
  • 100 gram gesnipperde ui,
  • 40 ml citroensap,
  • 40 ml droge witte wijn,
  • 15 gram keukenzout,
  • 10 gram suiker,
  • 3 gram zwarte peper,
  • 2 gram koriander,
  • 2 gram kurkuma

Benodigheden

  • IJzeren spiesen of gebruik houten stokjes*
  • * Zorg ervoor dat de stokjes voorafgaand eerst een tijdje in het water hebben gelegen. Hierdoor zuigt het hout zich vol met water en kunnen ze langer op de barbecue liggen zonder te verbranden.

Bereiding

  • Snijd het mager lamsvlees in blokjes van 2 á 2,5 centimeter en weeg vervolgens alle ingrediënten precies af.

  • Meng het citroensap met de ui, de gedroogde abrikozen, koriander, kurkuma, wijn, suiker, peper en zout, goed door elkaar. Voeg dan de blokjes vlees toe; en meng nogmaals. Laat het vlees minstens 2 uur marineren voor een uitgesproken smaak.

  • Na het marineren kunnen de spiesen klaargemaakt worden. Gebruik per spies drie lamsvleesblokjes en 2 gedroogde abrikozen. Rijg ze om en om aan de spiesen.

  • Serveer het gerecht in de toonbank op grote schalen. Zorg dat je de schaal altijd goed gevuld houdt, een halflege schaal is niet aantrekkelijk. Garneer de schaal met een paar gedroogde abrikozen en een plukje frisse knapperige sla.

  • De lamsvlees-abrikozenspies kan op de barbecue of op de grillplaat geroosterd worden. Draai ze om de 2 á 3 minuten om tot ze mooi bruin, maar nog wel mals zijn; totaal zal de spies 10 tot 15 minuten moeten bakken. Serveer de spies daarna direct.

Terug naar boven