Kipsaté

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet, in blokjes
  • 4 sjalotten
  • citroenrasp 
  • 5 teentjes knoflook 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • basterdsuiker 
  • 250 gram kipfilet, in blokjes,
  • 4 sjalotten,
  • citroenrasp ,
  • 5 teentjes knoflook ,
  • 1 theelepel kurkuma ,
  • basterdsuiker 

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes van circa 2,5 centimeter bij 2,5 centimeter. Snipper de sjalotten. Rasp de schil van de citroen, halveer deze citroen en pers hem uit. Pel en snijd de knoflook. Pureer deze ingrediënten samen met de citroenrasp, kurkuma en basterdsuiker. Leg de kipblokjes in deze marinade en laat ze minstens 3 uur in de koelkast staan. Rijg het kippenvlees daarna aan de satéstokjes. Steek de barbecue aan en rooster ze rondom goudbruin en gaar in circa 5-10 minuten. Draai de stokjes regelmatig om zodat ze mooi rondom bruinen. Serveer ze met een pittige satésaus. 

  • Rosé uit Zuid-Frankrijk, Australische Cabernet, Shiraz of Elzasser Pinot-gris of Gewürztraminer.

Terug naar boven