Varkensmedaillon op spies

Ingrediënten

  • varkenshaasjes. Eventueel kun je de plakjes varkenshaas omwikkelen met een plakje ontbijt- of Zeeuws spek. 
  • Voor de marinade: 
  • olijfolie
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse munt
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 klein teentje knoflook 
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • varkenshaasjes. Eventueel kun je de plakjes varkenshaas omwikkelen met een plakje ontbijt- of Zeeuws spek. ,
  • Voor de marinade: ,
  • olijfolie,
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse munt,
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes,
  • 1 klein teentje knoflook ,
  • sap van een halve citroen,
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de haasjes in dikkere plakken van ongeveer 1,5 cm. Maak vervolgens de marinade van de olijfolie, fijngehakte munt, verse tijm, een uitgeperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Leg de plakjes in de marinade en laat ze minstens een nacht in de koelkast staan. Rijg de plakken de andere dag aan een spies, dep ze wat droog en bak ze om en om op de barbecue. 

  • Beaujolais, Pinot Noir, Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser en Grauburgunder.

Terug naar boven