Kalkoen shaslick

Ingrediënten

  • Kalkoen (filet) stukjes
  • Paprika
  • Stukjes ui 
  • Rookspek (eventueel)
  • 30 gram marinademix 
  • 30 gram Ketjap Benteng 
  • Kalkoen (filet) stukjes,
  • Paprika,
  • Stukjes ui ,
  • Rookspek (eventueel),
  • 30 gram marinademix ,
  • 30 gram Ketjap Benteng 

Bereiding

  • Snijd de kalkoenfilet in vierkante blokjes van 2 cm. en vermeng deze met een marinademix, die koop je kanten klaar bij jouw slager of de supermarkt, en de Ketjap Benteng· Laat de marinade een uurtje goed intrekken en snijd intussen de ui en de paprika eveneens in stukjes van ongeveer gelijke grootte. Rijg alle stukjes om en om aan een satépen. Als extra smaakmaker kun je ervoor kiezen om plakjes ontbijtspek mee te rijgen. Gril de shaslicks op de BBQ. In een paar min

  • uutjes zijn ze klaar. Serveer de shaslicks met een zoete zigeunersaus en een frisse salade. 

  • Witte of rode wijn of een stevig glas bier.

Terug naar boven