Jerked Pork Shashlik

Ingrediënten

  • Magere mooie blokjes varkensvlees voor spiesen
  • 100 gram Fijngesnipperde uien
  • 30 ml Vers citroensap of limoensap
  • 90 ml Olijfolie
  • 1 Groene chili, fijngehakt
  • 50 gram Groene-olijvenpasta(tapenade)
  • 5 Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gram Ge(vries)droogde tijm
  • ½ Gekneusde, gedroogde rode chili’s
  • 0,5 gram Geraspte nootmuskaat
  • 2 gram Verse gemberwortel
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Zwarte peper
  • 60 ml Rum
  • 45 gram Donkerbruine suiker
  • 15 Laurierblaadjes
  • Magere mooie blokjes varkensvlees voor spiesen,
  • 100 gram Fijngesnipperde uien,
  • 30 ml Vers citroensap of limoensap,
  • 90 ml Olijfolie,
  • 1 Groene chili, fijngehakt,
  • 50 gram Groene-olijvenpasta(tapenade),
  • 5 Teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 1 gram Ge(vries)droogde tijm,
  • ½ Gekneusde, gedroogde rode chili’s,
  • 0,5 gram Geraspte nootmuskaat,
  • 2 gram Verse gemberwortel,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Zwarte peper,
  • 60 ml Rum,
  • 45 gram Donkerbruine suiker,
  • 15 Laurierblaadjes

Benodigheden

  • IJzeren pennen

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schone bak. Voeg de blokjes vlees toe, roer goed en laat ze afgedekt in de koelcel tot de volgende dag marineren. Rijg het gemarineerde vlees aan de ijzeren pennen.

  • Presenteer deze gemarineerde Jerked pork  shashlik op een mooie schaal in de toonbank. Geef uw klanten er een bereidingsadvies bij voor op de barbecue.

  • Steek de barbecue aan of verwarm de gasbarbecue voor. Rooster de Jerked pork shashliks, liefst afgedekt, tot ze gaar en knapperig bruin zijn. Dat duurt 15-20 minuten. Kwast ze zo en dan in met olie. Dien ze onmiddellijk op.

Terug naar boven