Turkse Baharratli dana sisi
Turkse Baharratli dana sisi
Ingrediënten
-
750 gram Winkelklare kalfslende (100% afgevliesd). In 30 blokjes van ca. 25 gram per stuk gesneden.
-
20 Blokjes van gehalveerde aubergine (zelfde grootte als de blokjes vlees)
-
20 Partjes rode ui (zelfde grootte als de vleesblokjes)
-
20 Champignonhoedjes (zelfde grootte als de vleesblokjes)
-
150 ml Olijfolie
-
2 gram Witte peper
-
5 gram Keukenzout
-
2 Teentjes knoflook,geperst Hiervan maken we een mengsel Citroensap
-
150 gram Gesmolten boter
-
5 gram Ge(vries)droogde peterselie
-
5 gram Ge(vries)droogde munt
-
5 gram Ge(vries)droogde citroenmelisse
-
3 gram Geraspte citroenschil Dit alles goed vermengen
-
750 gram Winkelklare kalfslende (100% afgevliesd). In 30 blokjes van ca. 25 gram per stuk gesneden.,
-
20 Blokjes van gehalveerde aubergine (zelfde grootte als de blokjes vlees),
-
20 Partjes rode ui (zelfde grootte als de vleesblokjes),
-
20 Champignonhoedjes (zelfde grootte als de vleesblokjes),
-
150 ml Olijfolie,
-
2 gram Witte peper,
-
5 gram Keukenzout,
-
2 Teentjes knoflook,geperst Hiervan maken we een mengsel Citroensap,
-
150 gram Gesmolten boter,
-
5 gram Ge(vries)droogde peterselie,
-
5 gram Ge(vries)droogde munt,
-
5 gram Ge(vries)droogde citroenmelisse,
-
3 gram Geraspte citroenschil Dit alles goed vermengen
Benodigheden
- Kwastje
- satéstokjes of metalen saté pennen.
Bereiding
-
Kalfslende in blokjes van 25gram snijden. Uien schillen en in gelijke partjes als het vlees snijden. Aubergine doormidden snijden, met zout bestrooien en dat er 10 minuten inlaten trekken; daarna de aubergine onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en in gelijke blokjes snijden als het vlees. Champignonhoedjes schoonmaken.
-
Blokjes aubergine en champignonhoedjes in een bak(kom) doen en besprenkelen met het citroensap, goed vermengen.
-
Olijfolie, geperste knoflook, zout en peper goed door elkaar mengen tot een knoflookolie(marinade).
-
Bereiden kruidenmengsel: boter smelten en vermengen met de ge(vries)droogde peterselie, munt, citroenmelisse en citroenschil. Het mengsel moet vloeibaar blijven. De volgorde voor het rijgen van de stukjes vlees/groente aan spiezen is als volgt: Vlees, ui, aubergine; vlees, champignonhoedje, ui, vlees, aubergine, champignonhoedje. De spiezen op een platte schaal leggen en met de knoflookolie (marineren) rondom bestrijken. De spiezen afdekken met plastic folie en minstens 3 uur (langer mag ook) in de koelcel laten marineren. Daarna de gevulde spiezen rondom bestrijken met het vloeibare kruidenmengsel; even laten intrekken. Presenteer deze kalfsspiezen op zwarte schalen/borden. Laat weten dat ze geschikt zijn voorgrill, koekenpan en barbecue 5 tot 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn.
-
Bekijk ook andere recepten