Turkse Baharratli dana sisi

Ingrediënten

  • 750 gram Winkelklare kalfslende (100% afgevliesd). In 30 blokjes van ca. 25 gram per stuk gesneden.
  • 20 Blokjes van gehalveerde aubergine (zelfde grootte als de blokjes vlees)
  • 20 Partjes rode ui (zelfde grootte als de vleesblokjes)
  • 20 Champignonhoedjes (zelfde grootte als de vleesblokjes)
  • 150 ml Olijfolie
  • 2 gram Witte peper
  • 5 gram Keukenzout
  • 2 Teentjes knoflook,geperst Hiervan maken we een mengsel Citroensap
  • 150 gram Gesmolten boter
  • 5 gram Ge(vries)droogde peterselie
  • 5 gram Ge(vries)droogde munt
  • 5 gram Ge(vries)droogde citroenmelisse
  • 3 gram Geraspte citroenschil Dit alles goed vermengen
  • 750 gram Winkelklare kalfslende (100% afgevliesd). In 30 blokjes van ca. 25 gram per stuk gesneden.,
  • 20 Blokjes van gehalveerde aubergine (zelfde grootte als de blokjes vlees),
  • 20 Partjes rode ui (zelfde grootte als de vleesblokjes),
  • 20 Champignonhoedjes (zelfde grootte als de vleesblokjes),
  • 150 ml Olijfolie,
  • 2 gram Witte peper,
  • 5 gram Keukenzout,
  • 2 Teentjes knoflook,geperst Hiervan maken we een mengsel Citroensap,
  • 150 gram Gesmolten boter,
  • 5 gram Ge(vries)droogde peterselie,
  • 5 gram Ge(vries)droogde munt,
  • 5 gram Ge(vries)droogde citroenmelisse,
  • 3 gram Geraspte citroenschil Dit alles goed vermengen

Benodigheden

  • Kwastje
  • satéstokjes of metalen saté pennen.

Bereiding

  • Kalfslende in blokjes van 25gram snijden.  Uien schillen en in gelijke partjes als het vlees snijden. Aubergine doormidden snijden, met zout bestrooien en dat er 10 minuten inlaten trekken; daarna de aubergine onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en in gelijke blokjes snijden als het vlees. Champignonhoedjes schoonmaken.

  • Blokjes aubergine en champignonhoedjes in een bak(kom) doen en besprenkelen met het citroensap, goed vermengen.

  • Olijfolie, geperste knoflook, zout en peper goed door elkaar mengen tot een knoflookolie(marinade).

  • Bereiden kruidenmengsel: boter smelten en vermengen met de ge(vries)droogde peterselie, munt, citroenmelisse en citroenschil. Het mengsel moet vloeibaar blijven. De volgorde voor het rijgen van de stukjes vlees/groente aan spiezen is als volgt: Vlees, ui, aubergine; vlees, champignonhoedje, ui, vlees, aubergine, champignonhoedje. De spiezen op een platte schaal leggen en met de knoflookolie (marineren) rondom bestrijken. De spiezen afdekken met plastic folie en minstens 3 uur (langer mag ook) in de koelcel laten marineren. Daarna de gevulde spiezen rondom bestrijken met het vloeibare kruidenmengsel; even laten intrekken. Presenteer deze kalfsspiezen op zwarte schalen/borden. Laat weten dat ze geschikt zijn voorgrill, koekenpan en barbecue 5 tot 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn.

Terug naar boven