Marokkaanse lamssaté

Ingrediënten

  • Goed uitgezeend winkelklaar vlees van de lamsbout, in blokjes van ca. 2 cm gesneden
  • PER KILOGRAM VLEES
  • 100 ml slaolie
  • 10 gr keukenzout
  • 2 gr paprikapoeder, scherpe
  • 0,5 gr gemalen komijn
  • 1 gr saffraan
  • 3 gr witte peper
  • 1,5 gr uienpoeder
  • 1 gr koriander
  • 10 gr fijngehakte verse bladpeterselie
  • Goed uitgezeend winkelklaar vlees van de lamsbout, in blokjes van ca. 2 cm gesneden,
  • PER KILOGRAM VLEES,
  • 100 ml slaolie,
  • 10 gr keukenzout,
  • 2 gr paprikapoeder, scherpe,
  • 0,5 gr gemalen komijn,
  • 1 gr saffraan,
  • 3 gr witte peper,
  • 1,5 gr uienpoeder,
  • 1 gr koriander,
  • 10 gr fijngehakte verse bladpeterselie

Benodigheden

  • Houten of metalen satépennen

Bereiding

  • Weeg grond –en hulpstoffen af. Roer alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg daarin de blokjes lamsvlees en wrijf ze goed in met deze marinade. Laat de marinade daarna op kamertemperatuur enkel uren op het vlees inwerken, of gedurende 24 tot 48 uur in de koelcel.

  • Rijg daarna 5 of 6 blokjes vlees aan de pennen, in totaal ca 50 tot 60 gram vlees per pen. Deze Marokkaanse lamssaté kan worden gebarbecued en gegrild.

Terug naar boven