Tofu fruitspiesjes

Ingrediënten

  • 6 Dikke sneetjes volkorenbrood
  • 100 gram Boter
  • 300 gram Tofu, drooggedept en in blokjes gesneden
  • 420 gram Gepelde banaan, in blokjes gesneden
  • 250 gram Appel, geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden
  • 300 gram Geschilde en in blokjes gesneden kiwi
  • 300 gram Blokjes geschilde sinaasappel
  • 50 gram Honing
  • 30 gram Gehakte pistachenoten
  • 60 gram Sesamzaad Houten satéstokjes
  • 6 Dikke sneetjes volkorenbrood,
  • 100 gram Boter,
  • 300 gram Tofu, drooggedept en in blokjes gesneden,
  • 420 gram Gepelde banaan, in blokjes gesneden,
  • 250 gram Appel, geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden,
  • 300 gram Geschilde en in blokjes gesneden kiwi,
  • 300 gram Blokjes geschilde sinaasappel,
  • 50 gram Honing,
  • 30 gram Gehakte pistachenoten,
  • 60 gram Sesamzaad Houten satéstokjes

Bereiding

  • Maak de vruchten schoon en snijd ze in blokjes. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • De sneetjes brood besmeren met de boter en in blokjes snijden (ter grootte van de blokjes tofu en de vruchten). Blokjes brood, tofu, banaan, appel, kiwi en sinaasappel afwisselend aan de houten spiesjes steken. De spiesjes met honing besmeren en dan door de pistachenoten en het sesamzaad halen.

  • Presenteer deze tofu fruitspiesjes op blaadjes sla op zwarte of witte stenen schalen. Laat met een kaartje of iets dergelijks uitkomen dat het een specialiteit voor kinderen is. Zorg voor goed gevulde schalen en schone vleestang.

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier. Leg de tofu fruitspiesjes op de bakplaat, schuif die in de voorverwarmde oven en bak de tofu fruitspiesjes in 10 tot 15 minuten gaar tot ze krokant en goudbruin zijn. De krokante tofu fruitspiesjes moeten wel warm worden gegeten, met een dipsaus. Dat is smullen.

Terug naar boven