Kebab uit Azerbeidjaan

Ingrediënten

  • Kalkoenborstvlees, zonder vel, zenen en kraakbeen, in kleine, even grote blokjes gesneden.
  • 350 gr yoghurt, naturel
  • 100 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 10 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 10 gr paprikapoeder
  • 3 gr saffraan, opgelost in 30 ml warm water
  • 2 gr ge(vries)droogde mint
  • 5 gr keukenzout
  • 1 gr tabasco IJzeren of houten pennen; houten pennen moeten 30 minuten in koud water geweekt worden.
  • Kalkoenborstvlees, zonder vel, zenen en kraakbeen, in kleine, even grote blokjes gesneden.,
  • 350 gr yoghurt, naturel,
  • 100 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 10 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt,
  • 10 gr paprikapoeder,
  • 3 gr saffraan, opgelost in 30 ml warm water,
  • 2 gr ge(vries)droogde mint,
  • 5 gr keukenzout,
  • 1 gr tabasco IJzeren of houten pennen; houten pennen moeten 30 minuten in koud water geweekt worden.

Benodigheden

  • IJzeren of houten pennen; houten pennen moeten 30 minuten in koud water geweekt worden.

Bereiding

  • Maak eerst alle groenten schoon en weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een schone bak. Leg de kalkoenborstvlees blokjes in de marinade en meng goed. Laat de kalkoenborstvlees blokjes 2 dagen afgedekt in de koelcel marineren. Rijg de blokjes kalkoenborstvlees aan de pennen en leg ze in een bak om de overtollige marinade eraf te laten druipen.

  • Presenteer deze gemarineerde Kebab uit Azerbeidjaan op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er een schone vleestang bij is en dat de schaal altijd schoon en goed gevuld is.

  • Kwast de kebab in met gesmolten boter en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant (afhankelijk van de hitte van het vuur) tot ze lichtbruin geroosterd zijn.

Terug naar boven