Roemeense Shashlick uit Boekarest

Ingrediënten

  • 1,5 kg mals winkelklaar varkensvlees in blokjes van 3-cm gesneden
  • 3 rode paprika’s
  • 3 grote uien
  • Keukenzout
  • Witte peper
  • Paprikapoeder (edelzoet)
  • Olijfolie
  • 1,5 kg mals winkelklaar varkensvlees in blokjes van 3-cm gesneden,
  • 3 rode paprika’s,
  • 3 grote uien,
  • Keukenzout,
  • Witte peper,
  • Paprikapoeder (edelzoet),
  • Olijfolie

Benodigheden

  • Houten saté pennen of ijzeren pennen

Bereiding

  • Maak de uien en paprika’s schoon en snijd ze in gelijke grote stukken als het vlees. Rijg het vlees, de stukken ui en paprika om en om aan de spiesen (pennen).

  • Bestrooi de spiesen met zout, peper en paprikapoeder en bestrijk ze met de olie. Laat ze minsten 5 uur in een bak afgedekt in de koelcel marineren.

  • Presenteer deze Shashlik Boekarest op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Geef elke klant een bereidingsadvies mee.

  • Grilleer de spiesen rondom bruin en gaar.

Terug naar boven