Runder shaslick

Ingrediënten

  • biefstuk puntjes
  • barbecuekruiden
  • zeezout
  • rauwe ui
  • paprika 
  • biefstuk puntjes,
  • barbecuekruiden,
  • zeezout,
  • rauwe ui,
  • paprika 

Bereiding

  • Koop bij de slager puntjes van de biefstuk. Dat zijn kleine blokjes die van de dunnere delen van de biefstuk of de ossenhaas kunnen worden gesneden. Kruid deze zelf met barbecuekruiden en wat zeezout. Steek deze puntjes om en om aan een spies samen met stukjes rauwe ui en stukjes paprika zonder zaadlijsten. Zorg ervoor dat de stukjes allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben dan garen ze regelmatig. Gril de spiezen op de barbecue boven een heet vuur. Omdat het biefstuk is mogen de puntjes van binnen best een beetje rood blijven. Serveren met hot ketchup of rode barbecuesaus. 

  • Wijn naar keuze of een glas bier. 

Terug naar boven