Japanse kipkebabs

Ingrediënten

  • 1 kg winkelklare kipfilet, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 12 shii-take, paddenstoelen, zonder stelen, de hoeden in vieren snijden
  • 12 lente-uien, kantgesneden, in stukken van 2 ½ cm gesneden Per kg kipfilet
  • 180 ml Japanse sojasaus
  • 90 ml mirin, is een zoete Japanse wijn
  • 180 ml sake
  • 20 gr suiker
  • 1 kg winkelklare kipfilet, in stukjes van 2 cm gesneden,
  • 12 shii-take, paddenstoelen, zonder stelen, de hoeden in vieren snijden,
  • 12 lente-uien, kantgesneden, in stukken van 2 ½ cm gesneden Per kg kipfilet,
  • 180 ml Japanse sojasaus,
  • 90 ml mirin, is een zoete Japanse wijn,
  • 180 ml sake,
  • 20 gr suiker

Benodigheden

  • Satépennen van 15 cm lang 

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd groente en kip zoals hierboven omschreven. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Doe de sojasaus, mirin, sake en suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat een paar minuten op zacht vuur inkoken tot de saus een beetje stroperig is. Rijg op elke pen 3 stukjes kip, afgewisseld met een stukje paddenstoel en een stukje lente-ui. Bestrijk de pennen royaal met de marinade en leg ze minstens 1 uur in de overige marinade in te trekken.

  • Rooster deze spies ongeveer 7 minuten boven een matig hete barbecue onder af en toe omdraaien.

Terug naar boven