Japanse Kipsaté

Ingrediënten

  • 1000 gr kipfilet of kipdijvlees
  • 300 gr Maaltijdsaus Yakitori (80057)
  • 80-100 gr Bistro Kruidenolie Smokey Bastard (07249)
  • 10 gr Gebakken uitjes (06086)
  • 5-10 gr Saté Ketjap (07154)
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1000 gr kipfilet of kipdijvlees,
  • 300 gr Maaltijdsaus Yakitori (80057),
  • 80-100 gr Bistro Kruidenolie Smokey Bastard (07249),
  • 10 gr Gebakken uitjes (06086),
  • 5-10 gr Saté Ketjap (07154),
  • 1 lente-ui, in ringetjes

Benodigheden

  •   houten of ijzeren spiesen

Bereiding

  • Snijd de kipfilet of het kipdijvlees in grove stukken en marineer deze met de Saté Ketjap en de Bistro Kruidenolie Smokey Bastard. Rijg de gemarineerde stukken kip op een spies. Gaar circa 15 minuten in de oven op 180°C. Presenteer op een bord of aluminium bakje en overgiet met de Maaltijdsaus Yakitori. Bestrooi met gebakken uitjes en lente-ui.

  • Verwarm de saté 15 minuten in de oven op 140°C, of 3 minuten in de magnetron op 900 watt.

Terug naar boven